Back to school

 
De flesta jag känner har redan börjat skolan men jag och säkert många andra har haft turen att börja nu på måndag och fått njuta av sommaren en vecka till. De flesta tänker säkert precis som mig att hösten och skolan kommer suga och bli ett helvete, vilket det säkert kommer bli men tänkte iallafall tipsa om fyra saker jag tänkte göra för att gå i skolan inte ska kännas lika jobbigt. 
 
Planera - Jag har köpt en kalender och ska skriva in prov, läxor, jobbtimmar, matcher, träningar, speciella saker som ska göras osv för att kunna hålla reda på allt och inte dubbelboka och framförallt kunna börja med saker i tid. Ha lite framförhållning, för det var mitt största problem under mitt första gymnasieår. Jag sköt upp allt, hade inte riktigt koll på läget och pluggade dagen innan inför stora prov osv. Kan ju säga att jag inte mådde så bra av det. Så planera ska jag verkligen börja göra nu i år! 
Ta vara på din lediga tid - Kommer antagligen att behöva plugga en hel del i höst så därför är det viktigt att verklgen ta vara på sin lediga tid och faktiskt göra något man tycker är kul. Visst, självklart är det skönt att bara ligga hemma en hel dag och kolla på serier men det vore ju ännu roligare att t.ex. gå på bio, fika i stan, shoppa, dra ihop ett gäng och laga middag tillsammans eller bara umgås med någon du tycker om. Jag ska iallafall försöka göra roliga saker och bara sånt som jag tycker om så ofta jag kan för att få energi och inte stänga in mig och fastna i dåliga tankar, vilket är så sjukt lätt att göra när man blir stressad av skolan och av höstmörkret osv. 
Träna - Standard. Träna såklart. Inte bara för att det är något många tycker att man ska göra utan för att det är skönt. Om man t.ex. har suttit och pluggat inför ett prov, hur skönt är det inte med en springtur efteråt? Ett bra sätt att bearbeta det man läst osv. Jag kommer för det mesta träna innebandy men jag är en sån person som behöver ut och springa om jag suttit still eller koncentrerat mig en längre stund, tycker att det är så sjukt skönt! Dessutom så kommer man in i en positiv spiral om man tränar eftersom att sömn, kost och även koncentrationsförmågan blir bättre utav det. 
Ta hand om dig själv - Det är jätteviktigt att ta sig själv i första hand. Kan låta egoistiskt men mår man inte bra själv är det svårt att t.ex. kunna hjälpa någon annan att må bättre. Att ta en dag i veckan och bara ta det lugnt, duscha halva dagen och kolla på serier resten av dagen och bara stressa av ska jag försöka göra en gång i veckan iallafall. Kanske inte exakt så men något liknade, bara ta det lugnt och aldrig tappa bort sig själv.
 

Kommentera här: